« Takaisin

Kolestop 60 tablettia

Kolestop sisältää runsaasti kasvisteroleja.

FYSIOLOGISET VAIKUTUKSET

Sterolit ovat rengasrakenteisia hiiltä, vetyä ja happea sisältäviä yhdisteitä, joista yleisin on eläinkunnan kolesteroli. Elimistössä muodostuu kolesterolia, joka ei hajoa, vaan se erittyy sapen mukana ohutsuoleen. Kolesteroli on elimistölle välttämätön aine, sillä se toimii rakenneosana solujen solukalvoissa. Jos veren kolesterolitaso on yli 5 mmol/l, katsotaan sen olevan koholla.

Kolesterolia saadaan ruokavaliosta vain eläinkunnan tuotteista. Veressä kolesteroli esiintyy lipoproteiinien muodossa, joista tärkeimmät ovat HDL ja LDL-kolesteroli.

Kasvisterolit ovat kaikissa kasveissa esiintyviä rasvankaltaisia yhdisteitä, joiden rakenne muistuttaa kolesterolia. Kasvisterolia lisätään elintarvikkeisiin, mm. margariineihin ja jogurtteihin. Kasvisterolit kuten beetasitosteroli poistuvat helposti teollisessa ruoanvalmistuksessa.

Kasvisterolit/-stanolit edistävät veren kolesterolitasojen pysymistä normaalina. Edullinen vaikutus saavutetaan nauttimalla päivittäin vähintään 0,8 g kasvissteroleja/-stanoleja.

Kolestop-tabletit sisältävät sekä kasvisteroleja että –stanoleja: mm. beetasitosterolia, kampesterolia, sitostanolia ja kampestanolia.

Ainesosat vuorokausiannoksessa (4 tabl):

  • Kasvisterolivalmistetta, jossa kasvisteroleja 2000 mg
  • (beetasitosteroli, kampesteroli, sitostanoli ja kampestanoli)
  • Paakkuuntumisenestoaineita E 460, E 468 ja E 551, Pintakäsittelyainetta E 470 b, Aromina vanilliinia

 

Annostus:
2 tablettia 2 kertaa päivässä nesteen kera
* Laktoositon, hiivaton, makeuttamaton ja gluteeniton

Pakkauskoko: 60 tabl

Tuote: 691.0

Hinta:11.50 €
» Maksa erissä alkaen 9.00 €/kk